Met de auto op wintersport naar het buitenland

Auto Wintersport wassen

Met de auto naar wintersport in het buitenland

Natuurlijk staat Venlo volgende week in het teken van carnaval, maar er zijn ook mensen die carnaval mijden en op wintersport gaan. Al decennialang is februari de populairste wintersportmaand. 40% van de wintersportvakanties vindt plaats in deze maand en in de afgelopen twee skiseizoenen vertrokken jaarlijks 930.000 Nederlanders naar de pistes in bergrijk Europa. Maar liefst 80% van de mensen kiest ervoor om met de auto te gaan en dat merken we rondom Venlo. Wie herinnert zich nog de lange rijen skibox dragende auto’s op de Nijmeegseweg en Klagenfurtlaan toen de A73/74 nog niet klaar was?  

Welke bestemmingen?

Voor wat betreft geliefde bestemmingen zijn Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland nog steeds de meest populaire bestemmingen, gevolgd door Zwitserland, Tsjechië en Italië. Dus als je vertrekt naar die landen, waar moet je dan rekening mee houden? Zijn winterbanden of sneeuwkettingen verplicht? Moet ik nu wel of geen alcoholtester meenemen naar Frankrijk? Voor het gemak hebben we een overzicht gemaakt van wat je verplicht bent mee te nemen in de auto als je met uw heilige vertrekt naar die zes landen

Met de auto op wintersport Bron: ANWB

Als je weer thuis bent

Nu je weet wat je meeneemt, weet dan ook dat je een vuile auto mee terugneemt. Strooizout (pekel) en resten zoals steentjes die door sneeuw en modder aan de auto zijn blijven zitten veroorzaken beschadigingen aan de lak. Maar ook het interieur heeft vaak het een en ander te verduren. Dus als de auto van binnen en buiten schoongemaakt moet worden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Makkelijk, goed en snel zodat je tijd overhoudt om bezig te zijn met leukere zaken zoals wintervakantiefoto’s bekijken.

Wintersport ACTIE

Enkel en alléén (!) op vertoon van je skipas ontvang je in week 6 en 7 maar liefst € 4,95 korting op het Wash & Clean programma! In plaats van € 24,95 betaal je dan slechts € 20,00!