Wat je auto zegt over je persoonlijkheid

persoonlijkheid

Als autowassers hebben we al meer dan 20 jaar mensen op en af zien rijden aan de Horsterweg. De ene keer zien we een ‘doodnormale’ auto en een andere keer staan we net iets langer stil bij een auto, omdat het om een bijzonder exemplaar gaat. Net als bij alle andere artikelen waarbij smaak een rol speelt, is ook de auto vaak een uithangbord van je persoonlijkheid.

Kleur auto en persoonlijkheid

In 2015 waren er welgeteld 449.350 auto’s verkocht. Maar wie zijn al die mensen toch, die die auto hebben gekocht? Als we afgaan op kleur zijn de meeste kopers in 2015 rustige types. Ze zijn erg nuchter en toegewijd aan hun werk. Maar liefst 31,8% van de autokopers in 2015 koos voor de kleur grijs (incl. zilver). Deze kleur staat voor veilig, bescheiden en duurzaam.

types en auto

24,9% van de autokopers kocht een zwarte auto. Professionele en elegante types die over het algemeen wat agressiever zijn. Zwart is als kleur krachtig en machtig. Daar horen sterke persoonlijkheden bij. Ben je niet agressief, dan ben wellicht excentriek of rebels.

“Met een witte blijf je zitten”. En toch was het aantal verkochte witte auto’s goed voor een derde plek. 19% van de autokopers kocht een witte auto in 2015. In 2007 was dat percentage 1,9%. Overigens is de kleur wit sinds 2008 wereldwijd de meest populaire kleur. Mensen met witte auto’s zijn extraverte personen. Ze hebben vaak een bepaalde status of zouden die status graag willen hebben.

Blauw is in Nederland ook populair. Wanneer je voor blauw kiest ben je betrouwbaar, rustig en zeker.

gele autoHet tegenovergestelde is misschien wel de kleur rood. Een krachtige kleur waarbij de energie ervan af spat. Beweeglijke mensen, die passie tonen en vaak net iets te snel praten. Ze besturen de wagen snel door bochten en gaan heen en weer. Ferraririjders? Nee, niet altijd, want er zijn slechts 18 Ferrari’s – en niet allemaal rood – verkocht in 2015.

Af en toe komt er een gele wagen voorbij en dan weten we dat we met een opgewekt persoon te maken hebben. Een idealist die graag nieuwe dingen probeert en niet bang is voor verandering.

Paris Hilton RozeMet een groene auto, en niet één die elektrisch is aangedreven, ben je weliswaar traditioneel en betrouwbaar, maar ben je ook in staat om hysterisch te reageren.

Je ziet ze niet vaak en ze worden ook nauwelijks als gestolen opgegeven: de roze auto. Heb je een roze auto? Dan is de kans groot dat je of heel lief, zorgzaam en zacht bent of dat je opa ooit een hotelketen oprichtte.

Wat een type auto over je zegt

 

Bron: Autoblog, Motor Click