fbpx

Ruiten schoon in de lente

ruiten schoon

Dat goed zicht in de auto belangrijk is weten we; zo moet je er in de winter altijd voor zorgen dat je voorruit vrij is van ijs en sneeuw en zorgen dat de ruiten schoon zijn. Nu het lente wordt en de temperaturen stijgen hebben we weliswaar niet meer met winterse taferelen te maken, maar wel met tal van insecten die helaas tot hun einde zijn gekomen op jouw voorruit. En als de zon dan ook nog eens even de kans krijgt, dan hechten de insecten zich eraan vast en verminderd het zicht. Als het dan gaat gaat regenen wordt het zicht er niet beter op. Datzelfde geldt ook voor vogelpoep en hars, die houden je ruiten ook verre van schoon.

Het helpt om direct je sproeiers aan te zetten, maar in bijna alle gevallen laat dat na het wissen van je ruiten strepen achter. Na een paar keer herhalen is het dan meestal weg, maar je bent dan wel wat ruitensproeier-vloeistof armer.

Een andere mogelijkheid is om bij tankstations – ook bij de onbemande tankstations – je voorruit schoon te maken. Naast de tankinstallatie staat veelal een emmer met water klaar met een borstel of spons erin. Let wel, beperk je alleen tot het ruitenoppervlak. Vaak zit er gruis of zand in het water en als je daarmee je autolak behandelt, krijg je krassen.

Als het wat lastig wordt om de voorruit en andere ruiten onderweg schoon te maken, dan kun je thuis het volgende doen. Pak een spons en doe die in een wasnetje of pantykousje. Maak vervolgens de voorruit schoon met water en wat afwasmiddel en je komt een heel eind. Deze ‘eigen’ spons kun je ook gebruiken voor je bumpers en motorkap, want deze is veilig voor je laklaag en behoud enigszins de waslaag.

Ruitersproeier vloeistof ACTIE

Natuurlijk kun je ook gewoon je auto laten wassen bij Wash Drive In Horsterweg. Dan ben je niet alleen verzekerd van een schone voorruit, maar ook een schone auto! Tot en met zaterdag 2 april krijg je bij een Wash & Clean wasprogramma maar liefst 5 liter ruitsproeier vloeistof cadeau, GRATIS dus!

Actie is niet geldig in combinatie met andere acties.