fbpx

Auto-apps: 8 apps voor in de auto

Met zo’n druilerig weer als vandaag hebben we tijd om een paar apps door te nemen die voor automobilisten interessant zijn. Want laten we eerlijk zijn, waar zouden we zijn zonder onze smartphone. Maar liefst 80% neemt zijn mobiele telefoon naar bed! Gelukkig leggen we de smartphone naast ons neer tijdens het rijden, toch?

1. Flitsmeister

flitsmeisterWat was het mooie overwinning in Barcelona…Johee, johoo, f#cking bizar. Maar als we in onze eigen bolide stappen is het misschien iets verstandiger om niet al te hard op de Nederlandse wegen te rijden. Of toch wel? Als je geen bon wil is de app Flitsmeister een must. Flitsmeister is de meest complete verkeersinformatie app. Bijna een miljoen gebruikers zorgen samen voor nauwkeurige flits meldingen. Het waarschuwt voor alle flitspalen in Nederland en geeft zeer gedetailleerde informatie tijdens trajectcontroles en files.

Beschikbaar: Android, iPhone, Windows Phone

2. Benzine Jip

benzine_Jip_iphone_kaartNiet alleen bekeuringen zijn slecht voor je beurs, ook een duur tankstation. Benzine Jip kijkt naar wat benzine echt kost door het Nationaal Prijspeil van benzine in de gaten te houden; meten wat Nederland dagelijks gemiddeld heeft betaald. De app laat zien hoeveel elk tankstation daar gemiddeld boven of onder zit, per tankbeurt. Zo zie je dat je bij het ene station vijf euro méér betaalt, en bij het andere station vijf euro minder. Vervolgens wijst de app je de weg naar het tankstation die het meeste voordeel oplevert. Zelfs omrijden kan je euro’s te besparen!

Beschikbaar: Android, iPhone

3. BlaBla car

blablacarOm geld te besparen, kun je natuurlijk ook je autoritten delen. BlaBlaCar is een betrouwbaar gemeenschapsforum dat bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit die dezelfde richting of zelfs bestemming hebben. Je deelt de kosten en voila…moneysaving! Met de app publiceer je een rit, je geeft aan wat de standaardprijs is, of je een korte omweg wilt maken en of er bagage mee kan. BlaBlaCar heeft 25 miljoen leden in 22 landen en vervoert maandelijks meer dan 2 miljoen passagiers!

Beschikbaar: Android en iPhone

4. De parkeer apps

parkmobileHerken je dat? Je gaat naar de winkel en moet parkeergeld betalen in de automaat en de pin doet het niet. Of het ding kan alleen kleingeld slikken en laat je nou net alléén een € 2 munt op zak hebben, terwijl je maar 10 minuten nodig hebt. Of dat je in de winkel staat bij de kassa en je parkeertijd verstrijkt op dat moment. Een ergenis niet waar? Neem dan één van de parkeerapps zoals Parkmobile en ANWB. Deze twee apps rekenen geen eenmalige kosten. Ga naar de site en meld je aan, download vervolgens de app en je betaalt voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert.

Beschikbaar: Android, iPhone, Windows Phone, Blackberry (alléén Parkmobile)

5. Ritten registreren

ritten-registratieMet een pen en een notitieblokje je ritten registreren. De één zweert er bij, de ander vindt het maar niks. Voor die laatste groep zijn er slimme apps, bijvoorbeeld Easy Rit Registratie. Een handige app om je kilometerregistratie bij te houden voor uw eigen administratie, de Belastingdienst, accountant en werkgever. De mobiele applicatie staat gekoppeld met je ‘Mijn EasyRit’ online beheerprogramma voor eventuele inzage, exporteren en nabewerking van je kilometeradministratie. Je volledige administratie staat veilig in de cloud en wordt dagelijks door ons geback-upt. Prijskaartje is behoorlijk fors € 60 per jaar. Een stuk goedkoper is CTA Rit Registratie voor een eenmalig bedrag van € 3,99. Maar dan wel alleen beschikbaar voor Android.

Beschikbaar: Android en iPhone (CTA Rit Registratie niet)

6. Snappcar

snappcarJe hebt een klein wendbaar autootje wat ideaal is voor korte ritten in de stad. Maar dat ene weekendje met je schoonouders is toch wat lastiger. Niet omdat het je schoonfamilie is, maar omdat er geen 7 mensen passen in je autootje. Dan is Snappcar een mooie oplossing. Je huurt van je buren een grote MPV of bus. Snappcar is een app die je het aanbod laat zien van beschikbare auto’s uit jouw beurt of regio. De rest is geregeld, zoals verzekering en hulp bij pech. Bovendien is het huren 30 tot 50% goedkoper dan huren bij een verhuurbedrijf.

Beschikbaar: Android en iPhone

7. Family Locator

family-locatorAls je met vrienden en meerdere auto’s op vakantie of wintersport gaat, klinkt het over en weer door de telefoon: “Waar zitten jullie nu?”. Dankzij de Family locator app van Sygic zie je waar iedereen uithangt! Dit is niet alleen leuk onderweg, maar ook handig om elkaar terug te vinden in een stad of om ergens af te spreken. Er zijn ook andere apps zoals Zoek mijn vrienden, maar die zijn beschikbaar of voor Android of voor iPhone. Family locator is beschikbaar voor beiden. Wel zo handig als niet iedereen een iPhone heeft.

Beschikbaar: Android en iPhone

8. Wegenwacht

wegenwachtDaar sta je dan. Met pech onderweg. “Waar bent u meneer?”, vraagt de medewerker van de ANWB. “Geen idee, ergens in de buurt van Venlo bij een boerderij en ik zie 2 koeien”. Natuurlijk is het antwoord erg overdreven, maar in sommige weet je ook echt niet waar precies je zit. De Wegenwacht is een handige app om te weten waar je zit. Het toont een kaart met je locatie. Met de knop Bel & verstuur krijgt de ANWB je locatie, kenteken, telefoonnummer en ANWB-lidmaatschapsnummer door en is wachten op de man met de gele auto het enige wat je moet doen.

Beschikbaar: Android en iPhone