fbpx

Vogelpoep op je auto?

Het is weer lekker zomers weer!

Het mooie aan de zomer is het prachtige weer zoals we deze week weer mogen beleven. Het landschap mooi groen, de lucht fantastisch blauw, fluitende vogeltjes maar helaas ook vogelpoep op je auto.

Het vervelende van vogelpoep op je auto of je bus is de poep zelf, vieze vogelpoep. Zeker wanneer je je auto net schoon hebt gemaakt en de auto er nog piekfijn uitzag. Daarnaast wordt beweerd dat vogelpoep een chemische samenstelling bevat dat in de autolak bijt en de lak beschadigt. Uit een onderzoek van Autoglym blijkt dat dat een misverstand is.

Autoglym testte verschillende substanties op autolak en kwam tot de ontdekking dat temperatuurschommelingen lak beschadigd. Bij een hoge temperatuur zet autolak uit, bijvoorbeeld als de auto in de brandende zon staat. Wanneer de auto dan s’avonds of in de schaduw afkoelt, gaat de lak krimpen. Vogelpoep en andere klodders zorgen dat het proces van uitzetten en krimpen niet gelijkmatig verloopt. Tijdens het krimpen gaat de lak zich rond de vogelpoep vormen. De feitelijke vervorming is voor het blote oog niet zichtbaar, maar heeft wel een effect op de lichtreflectie van de lak; je krijgt doffe plekken. Wanneer de vogelpoep meer korrelig van structuur is, wordt dit effect versterkt.

Dus verwijder vogelpoep zo snel mogelijk van je auto maar kijk uit met de sponsen bij benzinestations. Door achtergebleven zand in vogelpoep kunnen krassen ontstaan. Laat daarom eerst de vogelpoep in water weken en verwijder de vogelpoep vervolgens met beleid.

Uiteraard kun je onze doe-het-zelf boxen bezoeken. Je werpt € 0,50 – € 1,00 – € 2,00 en spuit het vogelpoep onder hoge druk schoon. Voor een mooi resultaat lees de instructies bij de wasboxen en scan de QR code bij de instructies voor meer tips. Het kan ook makkelijker. Met een ritje in onze wasstraat bijvoorbeeld!