fbpx

Insecten verwijderen van je auto

insecten op auto

Dit jaar zijn er weinig wespen. “Door de heel lage temperatuur begin maart, terwijl de lente eigenlijk al in aantocht was en de wespen zich daar op voorbereidden, gingen veel van deze insecten, wespen dus, dood”, zei biologe M. van Damme van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie (NNNV) vrijdag. 

Niet iets waar je als automobilist wat van merkt toch? Toch wel misschien, want niet iedereen is het hierover eens. Door het grote wespen tekort is de kans op een muggen- of vliegenplaag groot, want wespen eten muggen en vliegen. Larven van vliegen en muggen die nu op platte daken leven, groeien dadelijk in de zomer uit tot een muggenplaag doordat er zo weinig wespen zijn.

Wat we kunnen verwachten als automobilist is dat we veel lugubere vondsten op onze voorruit en motorkap aantreffen; allemaal dode insecten. Naast dat het niet uitziet is het ook nog eens gevaarlijk. Een besmeurde voorruit , ruitenwisser-vloeistof en ruitenwissers veranderd de voorruit tot een troebel oppervlak en dus slecht zicht. Bij een laagstaande zon is het zicht zelfs weg! Dus houdt je voorruit schoon.

Insecten verwijderen van voorruit

Verwijder altijd zo snel mogelijk de insecten van je auto. Door een brandende zon, kunnen insecten schade veroorzaken aan je lak. Net als bij vogelpoep. Doe dat vooral met veel water zodat zand en andere kleine deeltjes afgespoeld worden, vooral in emmers bij benzinestations zit zand in en die kunnen je lak beschadigen.

Zitten de insecten al een tijdje op je auto. Verwijder ze dan voorzichtig met een pantykousje of wasnetje met een spons erin. Gebruik hierbij een beetje zeep. Een pantykousje of wasnetje is fijnmazig van structuur en zorgt het niet gaat schuren.

Wat je ook kan doen is een doek gedrenkt in warm water leggen op de plek van de insecten. Door het een half uurtje te laten weken, kan je de insecten na afloop makkelijk verwijderen.

Een insectenvewijderaar is een makkelijke en goed alternatief. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzingen op de flacon. De sprayflacons zijn in de winkel bij Wash Drive In Horsterweg te koop.