fbpx

AUTOFÖHNEN: Zelf autowassen en daarna drogen

AUTOFÖHNEN: JE AUTO DROOG BLAZEN EN GEEN DOEKJES

Er is al veel over geschreven: zelf je auto wassen. Ook wij hebben er al over geschreven. Tal van voordelen, maar helaas ook wat nadelen. De voordelen zijn dat hardnekkige vlekken ook goed verwijderd, je zelf de keuze hebt over de juiste autoshampoo (alleen vragen wij ons af waarom; wij hebben de juiste shampoo!) en zelf wassen is goedkoper dan de wasstraat. Een groot nadeel is dat je na het afspoelen van de auto, deze goed moet drogen om watervlekken en strepen te voorkomen. Met een schone microvezeldoek dien je de auto droog te wrijven en dan nog een keer…en dan nog een keer…en dan nog een keer…Een andere beproefde methode is de auto droog rijden, maar dat is vaak omdat thuis zitten géén optie is. Autoföhnen dan maar?

Ja! Het kan namelijk anders en daar zijn wij – zover we weten – als eerste mee in Nederland. We vroegen ons af, “Als je je haar droog kunt föhnen, waarom dan niet ook je auto?” Daarom omarmen we sinds kort op de Horsterweg: Autoföhnen!

Achter onze wasboxen staan twee krachtige autoföhns. Machines die met een druk op de knop en wat ‘smooth’ armbewegingen je auto eenvoudig droog föhnen. Belangrijk is wel dat de auto van een waslaag voorzien is; daarvoor pak je programma 6 in onze doe-het-zelf wasboxen.

MOTOREN

De werking van de autoföhn kennen we uit onze wasstraat. Nadat de auto gewassen is zorgen luchtblazers dat de auto droog de wasstraat verlaat. Motorfietsen hebben we in ons 25-jarig bestaan nog niet in de wasstraat gezien. Daarom is de autoföhn ook een unicum voor motorrijders! Want elke motorfiets kan wel een wasbeurt gebruiken toch? Streeploos drogen en dat zonder microvezeldoekjes!

HOE WERKT HET?

De autoföhn werkt op een vergelijkbare manier als de doe-het-zelf installatie in de wasboxen. Je gooit een geldmunt of Wash Drive In wasmunt in het apparaat en de tijd gaat lopen. Vervolgens blaas je de auto – door de knop in te houden – droog door langzaam de handset van boven naar beneden boven de auto te bewegen. Zie hieronder een video waarop dat gebeurt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1ZTnM1RUo_o[/embedyt]