De gewetensvolle

Opgeruimd staat netjes is jouw motto, al denken anderen daar anders over ;-). Dat geldt niet alleen voor thuis maar ook voor je auto, want het is niet alleen optisch fijn maar ook in je hoofd geeft het rust en overzicht. Dat je daar niet altijd tijd voor vrij maakt begrijpen wij, de afgelopen jaren hebben wij al zoveel mensen voorbij zien komen die hetzelfde erover denken.

omdat-het-moet-2

Wij hebben daarom 7 tips voor je op een rijtje gezet om je auto schoon te houden nadat je bij ons bent geweest voor een wasbeurt. Of dat nou één van onze wasprogramma’s is geweest of het all-in-one Wash & Clean programma doet er niet toe. Trouwens, de tips gelden ook nadat je neefje thuis de auto gewassen heeft.

1. Zorg voor een schone auto
Daar gaan deze tips toch over? Ja, dat klopt. Maar hoe rommeliger je auto is, hoe minder je nauw het neemt met dat rommeltje meer.

2. Gebruik boterhamzakjes voor je afval
Een leeg pakje kauwgom of gebruikte tissue in het zijvakje van de deur. Herkenbaar? In plaats daarvan een rol lege boterhamzakjes om te gebruiken voor al het kleine afval. Passagiers? Geef ze een zakje en wedden dat ze hun eigen zakje meenemen als ze uitstappen?

3. Multifunctioneel: het reinigingsdoekjes
Een vlekje op het raam, stof op het dashboard, vies middenconsole of een chocoladevlek op de achterbank. Met reinigingsdoekjes kan je elk hinderlijk vlekje direct laten verdwijnen.

4. De luchtverfrisser
Een fris ruikende auto wekt de indruk dat je auto schoon is. Dat werkt niet alleen bij jou, maar ook bij je passagiers.

5. Verzamel briefjes in een envelop of mapje
Parkeerbonnetjes, bonnetjes van de winkel, spaarzegels, etc. Doe ze in een envelop of mapje en laat ze niet los slingeren in allerlei vakjes, voor je het weet liggen ze overal en komen er steeds meer papiertjes bij.

6. De zonnebril in de brilkoker
Geef allerlei accessoires een eigen hoesje, doosje of kokertje en leg alles na gebruik er weer terug in. Zo ligt het lekker geordend en hoef je er ook niet naar op zoek. Niets zo vervelend als vallende spullen als je aan het graaien bent naar bijvoorbeeld je zonnebril.

7. Gebruik een parkeer app op je smartphone
De parkeer app van bijvoorbeeld Yellowbrick of Parkmobile. Niet alleen heel handig bij gebrek aan kleingeld en het vermijden van parkeerboetes, maar ook geen parkeerbonnetjes meer!